Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Ακούγοντας τις βαθύτερές μου ανάγκες


Όταν ακούω τις βαθύτερές μου ανάγκες, η αληθινή ικανοποίηση είναι κοντά

Περίπτωση
Όλες οι ψυχές επιθυμούν βαθιά τη γαλήνη του νου και τη γλύκα στην καρδιά... αλλά είναι φορές που προτιμούμε να τις έχουμε εύκολα & γρήγορα. Πόσες φορές έχουμε πει : "θέλω να έχω υπομονή, αλλά τη θέλω ΤΩΡΑ !... ".
Με μια τέτοια συνειδητότητα καταλήγουμε εύκολα & γρήγορα... χρεωμένοι.
Χρεωμένοι σε μια σειρά συνηθειών, εθισμών ή σε άτομα, που μέχρι να έρθει ο λογαριασμός, μας κάνουν να νιώθουμε τόσο ελεύθεροι και ασφαλείς. Όταν έρθει, ξεκινούν οι διαμαρτυρίες:" εκείνος φταίει... τα γονίδιά μου φταίνε... τί να κάνω ... οι καταστάσεις είναι τέτοιες...οι συγκυρίες βλέπεις"

Λύση
Ας δημιουργήσω λίγο χρόνο και ας μιλήσω στον εαυτό, στην καρδιά μου. Ας βεβαιωθώ ότι την ακούω βαθιά...ας την ακούσω να μου λέει για την ιστορία και τη γεωγραφία των επιθυμιών μου, ας την αφήσω να μου πει για όλες εκείνες τις συνήθειες και τις προσκολλήσεις που μου κλέβουν το χρόνο... τη ζωή μου.
Θα με ρωτήσει.... "τι ψάχνεις πίσω από ένα τσιγάρο στ' αλήθεια...;"
...γαλήνη του νου και την ελευθέρωση του, γιατί κάθε φορά αναπνέω βαθιά...
"τι ψάχνεις πίσω από τόσες γνώσεις και αναλύσεις"...σοφία και δύναμη...
"τι ψάχνεις πίσω από τα γλυκά και τις σοκολάτες..."...αγάπη, γλύκα και τρυφερότητα ...."τι ψάχνεις πίσω από τις διαμάχες και τα επιχειρήματα..." ...τη φιλία και την δύναμη
...."τι ψάχνεις πίσω από αυτόν τον άνθρωπο..."...να ξεκινήσει η ζωή μου, η ευτυχία
Τέλος θα την ακούσω να με ρωτά..."δεν τα έχεις ήδη όλα αυτά ψυχή μου;
Αντί να τα ψάχνεις όλα εκεί έξω μάθε να ακούς τις επιθυμίες σου ως κραυγή για να γυρίσεις πίσω...πίσω εκεί στην αληθινή σου φύση..."

Ασκήση στη σιωπή
1. Ποιο είναι το δικό μου "τσιγάρο" που μου στερεί την αληθινή ελευθερία, ή οι δικές μου "αναλύσεις" που μου κρύβουν τη σοφία, ποια "γλυκά" και "σοκολάτες" καταναλώνουν την αληθινή μου γλύκα και ενδιαφέρον; Τί είδους "επιχειρήματα" και "διαμάχες" ακόμη κλέβουν τη δύναμή μου; Ποιοι άνθρωποι ακόμη στέκονται στην πόρτα της ολοκλήρωσής μου;