Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Αληθινός ΑυτοσεβασμόςΟ αληθινός αυτοσεβασμός αποτελεί το θεμέλιο για την αυτοπεποίθηση και την ζωτικότητά μας. Είναι το πώς νιώθω εγώ ο εαυτός στο τώρα.... όχι για πως νιώθω εγώ και ο εαυτός μου : οι σκέψεις μου, οι ρόλοι μου, η εξωτερική μου δράση.  

Σχεδόν όλοι μας έχουμε αφήσει τον αυτοσεβασμό μας να χτιστεί σε κάτι εξωτερικό και όχι σε κάτι εσωτερικό. Μάθαμε να τον συνδέουμε με τη θέση, τα υλικά αγαθά, τις ιδέες και με το πως μας βλέπουν οι άλλοι. Μάθαμε ακόμη-ακόμη να τον συνδέουμε με τη δραστηριότητά μας θεωρώντας την ως προέκταση της ύπαρξής μας και όχι ως απλή έκφραση της ύπαρξής μας.

Γι' αυτό και συναντάμε σπάνια άτομα που βιώνουν ακλόνητο αυτοσεβασμό.
Οι περισσότεροι μάθαμε να κρύβουμε τα ευαίσθητα κενά μας μέχρι που η μάσκα να πέσει ή να συμβεί κάτι σ' αυτή και να παραδοθούμε στην ένταση...κρίση.

Ο καθένας μας αξίζει την επιστροφή στα θρανία έτσι ώστε να ολοκληρώσει τα εσωτερικά μαθήματα της αληθινής εσωτερικής δύναμης.

Η ζωή με τα πολλά της τα σινιάλα και τις ευκαιρίες για εσωτερική μεταμόρφωση θα μας δείξει...αρκεί να μην υπεκφεύγουμε ή να μην "πυροβολούμε" τους αγγελιοφόρους, προτιμώντας μια ζωή μεταξύ μάσκας και έντασης, μάσκας και έντασης, μάσκας κ.....   


Άσκηση στη σιωπή
1.  Ας αποστασιοποιηθώ για λίγα λεπτά από τις δραστηριότητες και τις διορίες μου και ας φορτιστώ για λίγο... συγκεντρώνομαι στην εσωτερική μου σιωπή και καλοσύνη... αφήνω για λίγο όλα αυτά που θεωρώ ότι ήμουν εγώ όσο καλά και φιλάνθρωπα και να είναι... όλα αυτά είναι η δραστηριότητα μου δεν είμαι εγώ... είναι τα μέσα για να εκφράζω την καλοσύνη μου... αυτή που πηγάζει από μέσα μου, αυτό που είμαι αληθινά...