Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Traffic ControlΌταν νιώθεις ότι είσαι πλέον το πληκτρολόγιο...
όταν πλέον έχεις ξεχάσει για ποιο λόγο τα κάνεις όλα αυτά...
ήρθε η ώρα για το Traffic Control σου...


Kατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούμε να σταματάμε για μια στιγμή αυτό που κάνουμε και τα δρομολόγια του νου μας... δεν σταματάμε για πολύ ώρα όπως πολλοί φοβούνται... μην ανησυχείτε... θα επιστρέψετε στην εταιρεία σας... Δράση Α.Ε.


}Δεν χρειάζεται να ανέβουμε στο γραφείο μας και να καθίσουμε στη στάση του λοτού κλείνοντας τα μάτια... και δεν έχει τόση σημασία ο χρόνος της διακοπής μας αλλά η ποιότητα και το βάθος της απομάκρυνσής του νου μας από τη δραστηριότητά μας ... 30'' είναι αρκετά...η ώρα έχει άλλα 3570''

Ας θυμηθώ λοιπόν ποιος αληθινά είμαι ... μαζεύω τον εαυτό μου από τριγύρω και τον συγκεντρώνω στο κέντρο του μετώπου μου ... τον επαναφέρω στη θέση του... "είμαι μια γαλήνια ψυχή... παραμένω στην εσωτερική μου σιωπή...υπενθυμίζω στον εαυτό  για ποιο λόγο βρίσκομαι εδώ... "


} ... δεν είναι κάτι τελετουργικό αλλά κάτι που θέλω να πάει πέρα από τη σκέψη και τη γνώση... να γίνει επίγνωση...


Παρατηρώ προς ποια κατεύθυνση πηγαίνουν οι σκέψεις μου, οι λέξεις μου ή οι πράξεις μου... τις ανακατευθύνω αν χρειαστεί προς άλλη κατεύθυνση ή τις επιτρέπω να συνεχίσουν με μεγαλύτερη διαύγεια και συγκέντρωση... δεν θέλω να σταματήσει η σκέψη μου, ούτε να απασχολήσω το νου μου τεχνικά με κάτι που θα καταλήξει σε απλό μάντρα... επιθυμώ να βιώσω την αληθινή μου φύση με βαθιά κατανόηση...

Αυτή η εξάσκηση της ενθύμησης ονομάζεται 'traffic control'. Φρεσκάρει , επαναφορτίζει και επαναφέρει το νου σας. Όταν την ξεχνάμε, επικρατεί μποτιλιάρισμα στο νου μας και αυτό μας κουράζει και εκνευρίζει. Είναι υγιές να εκτονώνουμε αυτή την κυκλοφορία σε τακτά χρονικά διαστήματα αποφεύγοντας τη συσσώρευση... και τις εκρήξεις !