Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Η δημιουργία της αλήθειας...

Η αλήθεια, δημιουργεί απλότητα

Σημείο για στοχασμό
Όταν αντιληφθούμε την δύναμη της αλήθειας, τότε η ζωή μας γίνεται απλούστερη. Το ψέμα μας οδηγεί σε επιφανειακότητα και περιπλοκότητα. Αν έχουμε την δύναμη της αλήθειας μέσα μας και ζούμε σύμφωνα με αυτή, τότε ποτέ δεν θα επιζητούμε την επίδειξη ούτε θα εξαρτόμαστε από τον έπαινο των άλλων. Τότε η ζωή μας γίνεται εύκολη.

Παρεξηγήσεις...
Η αλήθεια και η απλότητα είναι εσωτερικές καταστάσεις συνειδητότητας - δεν είναι τί πιστεύουμε, τί λέμε ή τί κάνουμε αλλά κυρίως σε ποια συναισθηματική και νοητική κατάσταση βρισκόμαστε. Απλότητα και αλήθεια δεν σημαίνει 'λίγο' αλλά το απαραίτητο για τη στιγμή, το ευεργετικό για τον εαυτό και τον άλλο.

Εφαρμογή
Αν μέσα μου εντοπίσω αρνητικές σκέψεις, εξαιτίας των προσδοκιών που έχω από τους άλλους, τότε ας αναρωτηθώ: τι είναι αυτό που προσδοκώ από αυτούς και που εγώ δεν έχω ήδη μέσα μου; Όσο περισσότερο μαθαίνω την τέχνη του να συνδέομαι με την έμφυτη μου αλήθεια, τόσο ευκολότερα θα διατηρώ την ζωή μου μακρυά από περιπλοκές.

Εξάσκηση στη σιωπή (traffic-control)
Διακόπτω ό,τι κάνω για 20"...Χαλαρώνω το σώμα μου... χαλαρώνω το βλέμμα μου ... χαλαρώνω το νου μου... αποφασίζω για 20" να μην με απασχολεί η ροή των γεγονότων... οι σκέψεις της καθημερινότητας...  οι απόψεις μου για τα πράγματα... για 20" αποτοξινώνομαι από την αρνητική ροή των σκέψεων και των συναισθημάτων μου και βυθίζομαι στην εσωτερική μου γαλήνη... η αλήθεια μου είναι απλή... om.... shanti... είμαι.... μια γαλήνια ψυχή... συγκεντρώνομαι σε αυτή τη μία αλήθεια... om... είμαι...  shanti... η γαλήνη...
Επιστρέφω απαλά στη κίνηση και τον ήχο...
Επαναλαμβάνω την άσκηση αυτή ανά μία ώρα μέσα στη μέρα μου... Ποιος δεν έχει 20" να αφιερώσει στην αλήθεια του; 20" είναι αρκετά για να αναζωογονήσουν το νου μας, αν γίνονται με ειλικρινή και καλόπιστη αποσύνδεση από την κίνηση και τον ήχο...