Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

10 τρόποι για να αλλάξεις τον κόσμο...


Πές μου 10 τρόπους για να συνεισφέρω στην αλλαγή του κόσμου, δυναμικά...

Γίνομαι απεριόριστος, βιωματικά
Όταν συνδέομαι συνειδητά με την πνευματική μου ουσία και συντονίζομαι με την πηγή την ανοιχτής συνειδητότητας του σύμπαντος, μπορώ να πηγαίνω πέρα από τις εξωτερικές διαφορές του χαρακτήρα, του φύλου, της εθνικότητας, της κουλτούρας, των πεποιθήσεων και της θρησκείας. Βιώνω έτσι ότι είμαι μέλος της πανανθρώπινης οικογένειας... Και τί γίνεται με τη δράση μου; 
Η δράση μου πάντα ακολουθούσε τα βιώματά μου... αυτόματα...

Ανοίγω την καρδιά μου

Η εξάσκηση στη συμπόνια, τη συγχώρεση και την ανιδιοτελή αγάπη, μου επιτρέπει να συνεισφέρω στη θεραπεία αυτού του τραυματισμένου κόσμου.

Διατηρώ το νου καθαρό
Βάζοντας τελεία στις αρνητικές και τις άχρηστες σκέψεις και χρησιμοποιώντας με θετικό τρόπο τη δύναμη του νου, δημιουργώ το θεμέλιο της μεταμόρφωσης του κόσμου.

Ζώ απλά
Όταν χρησιμοποιώ τα ψυχικά και υλικά μου αποθέματα με σοφία και προσοχή, με γνώμονα το "τι χρειάζεται" και όχι το "τί θέλω", είμαι στη θέση του διαχειριστή και όχι του ιδιοκτήτη του πλούτου της γης.

Σέβομαι τη ζωή
Αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα, το θαύμα και την ομορφιά της ύπαρξης, συμπεριφέρομαι στον εαυτό μου, στους άλλους, στα ζώα και τη φύση ολόκληρη, χωρίς βία, με φροντίδα και προσοχή.

Είμαι συνεπής
Όταν παραμένω συνεπής ως προς τις αξίες μου και ακολουθώ την εσωτερική φωνή της συνείδησης και τη φωνή της πηγής, ανεξάρτητα από την αντίδραση των άλλων, οι πράξεις μου προσφέρουν όφελος σε πολλούς.

Ενδυναμώνω τον εαυτό
Αναγνωρίζοντας ότι είμαι ο δημιουργός του δικού μου κόσμου και ότι πάντοτε εγώ επιλέγω πώς θα αντιμετωπίσω τις προκλήσεις της ζωής, νιώθω το αίσθημα της ελευθερίας και ταυτόχρονα της ευθύνης, που μου δίνει την πίστη και το θάρρος να δημιουργήσω τη διαφορά.

Θρέφω το σώμα μου
Η αγνή χορτοφαγική τροφή, που μαγειρεύεται με εσωτερική προσοχή και αγάπη, θρέφει ολόκληρη την ύπαρξή μου, διατηρεί το νου μου ήρεμο και συνεισφέρει στην υγεία του πλανήτη.

...θρέφω και 'μένα την ψυχή
Αφιερώνοντας συστηματικά χρόνο στην εσωτερική σιωπή, την προσευχή ή το διαλογισμό αποκτώ την εσωτερική δύναμη και τη σοφία για να ζήσω με έναν πιο θετικό και γαλήνιο τρόπο. Στην εσωτερική σιωπή αποκτώ δυσανεξία σε όλες τις μορφές βίας και πολυπλοκότητας, ακόμη και σε αυτές που προκαλώ στον εαυτό μου χωρίς να το αντιλαμβάνομαι.

Ακολουθώ το όραμά μου
Όσο πιο δυνατή, συστηματική και λεπτομερής είναι η ενθύμηση του οράματός μου για το μέλλον, τόσο αυτό υλοποιείται μέσα μου, τώρα... Και εξωτερικά; Εξωτερικά είναι απλά θέμα χρόνου...